دوازدهمين جلسه كميته موقوفات حوزههاي علميه سراسر كشور با حضور هيأت رئيسه شوراي عالي حوزههاي علميه و نماينده محترم ولي فقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه كشور به رياست آيتالله يزدي رئيس شوراي عالي حوزههاي علميه، در دبيرخانه شورا برگزار شد.
در اين جلسه، حضرت آيتالله يزدي با تقدير از تعامل مناسب بين دو نهاد حوزه و سازمان اوقاف، توسعه، ترويج و تبليغ فرهنگ وقف را مورد تأكيد قرار دادند و افزودند: «ايجاد بانك اطلاعات شناسايي، ثبت و كنترل و گردش منابع مالي اوقاف، اقدام مؤثري در جهت نظمبخشي به وضعيت موقوفات و درآمد آنها در كشور است كه با دستور حجت الاسلام محمدي انجام گرفته است.»
آيتالله يزدي در بخش ديگري از سخنانشان، به هماهنگي سياست اعزام مبلغ اوقاف با حوزههاي علميه اشاره كرده و گفتند: «اعزام مبلغ از سوي اداره اوقاف، بايد با هماهنگي كامل حوزه باشد تا موازيكاري بوجود نيايد و سياستهاي كلان، عملي گردد و از تشكيل ساختار متعدد اعزام مبلغ، جلوگيري شود.»
رئيس شوراي عالي حوزههاي علميه به توزيع بودجه اوقاف نيز اين گونه اشاره كردند: «توزيع بودجه در مورد درآمدهاي موقوفات، بايد متمركز و از طريق شوراي عالي صورت گيرد. اين امر علاوه بر همسويي با تصميمات كلان در بودجهريزي حوزههاي علميه، نظارت و گزارشخواهي در اين زمينه را نيز، فراهم خواهد كرد.»
حجتالاسلام و المسلمين محمدي نماينده وليفقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه نيز، جلسات مشترك سازمان اوقاف و شوراي عالي حوزه را بسيار مفيد و اثرگذار دانستند و به انجام تحولات اداري و ايجاد سيستم كنترل مديريت و نظمبخشي در سازمان اداري اوقاف كشور، به ويژه در مورد موقوفات حوزوي اشاره كردند. ايشان در بخش ديگري از سخنانشان، به ايجاد فرهنگ و نهضت احياء و ايجاد وقف در بين آحاد جامعه پرداختند و از حوزههاي علميه به عنوان متوليان اصلي اين امر ياد كردند. سرپرست سازمان اوقاف، همچنين حوزه علميه را از اولويت و اعلي مصاديق خيريه و وقف دانستند.
حجتالاسلام و المسلمين حسيني بوشهري نيز وقف هدفمند را مورد تأكيد قرار دادند و خاطرنشان كردند: «سازمان اوقاف و متوليان حوزه بايد به گونهاي فرهنگسازي كنند كه در نظر واقفين، به جاي وقف خصوصي با موضوع و مكان خاص، وقف عمومي مورد توجه قرار گيرد.»
حجتالاسلام و المسلمين عبداللهي نيز توجه به نظر مقام معظم رهبري (حفظه الله) در زمينه موقوفات حوزوي را به عنوان معيار و ملاك عمل مورد تأكيد قرار دادند.
حجتالاسلام و المسلمين رجبي نيز با تاكيد بر اين نكته كه اتكاي مالي حوزه تنها به وقف و خيرين و وجوهات است، برگزاري هرچه بهتر اينگونه جلسات و پيگيري جدي مصوبات آن را خواستار شدند.
در اين جلسه، از اقدامات سازمان اوقاف در انتصاب روحانيون در مسئوليتهاي مختلف اوقافي، ايجاد كتابخانه تخصصي وقف در شهر قم و برگزاري نظرسنجي در كشور در حوزه وقف، تقدير و تشكر شد.
مصوبات اين جلسه عبارتند از:
1- اولويت و سرعتبخشيدن به حل سريعتر معضلات مربوط به موقوفات حوزوي
2- توزيع و تخصيص كمكهاي مالي سازمان اوقاف به واحدهاي حوزوي در سطح كشور فقط از طريق شوراي عالي حوزههاي علميه باشد تا نسبت به توزيع بودجه و درصد فراواني آن در استانها، همزمان با تصويب بودجه، تصميمگيري و نظارت شود. البته رعايت نيت واقف الزامي است. واريز كل درآمدهاي موقوفات حوزوي توسط سازمان اوقاف به حساب ويژه آن در شوراي عالي و تخصيص و توزيع آن با رعايت كامل نيت واقفين باشد.
3- عمليات عمراني موقوفات حوزوي با هماهنگي قبلي حوزه و در چارچوب دستورالعمل مشترك ابلاغي مصرف بهينه موقوفات باشد.
4- چاپ يا توزيع كتب توسط سازمان اوقاف با هماهنگي شوراي عالي حوزههاي علميه صورت پذيرد.
5- تشكيل درس خارج وقف در قم
6- برنامهريزي براي ايجاد واحد درسي وقف براي طلاب
7- حمايت جدي و مستمر حوزه از دستگاه اوقافي كشور
منبع: اداره ارتباطات دبيرخانه شوراي عالي حوزههاي علميه